A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Штепівська гімназія з дошкільним відділенням та початковою школою Лебединської міської ради Сумської області

Психолог радить

Дата: від до Скинути

ЩО РОБИТИ БАТЬКАМ?

Як батьки можуть допомогти своїй дитині? Адже формування пізнавальної активності школяра - це не лише надати дитині вже готову мету та мотиви навчання, а створити такі умови, такі обставини, в яких дитині самій захочеться вчитися. Для цього потрібно, перш за все, з'ясувати причину низького рівня пізнавальної активності. Відповідно до визначеної причини низької пізнавальної активності дорослим потрібно застосувати певні корекційні заходи. Якщо в дитини не сформовані навички учбової діяльності та довільної поведінки – учити дитину вчитися. Цілком можливо причиною є помилки виховного характеру. За результатами досліджень мотивація успіху і, як наслідок, висока пізнавальна активність, формується в тих сім'ях, де дітям надавали допомогу, відносилися до них з теплотою, любов'ю і розумінням. А в тих сім'ях, де був присутній жорсткий нагляд або байдужість, у дитини формується не мотив досягнення успіху, а мотив уникнення невдачі, що безпосередньо веде до низької пізнавальної активності. В такому разі потрібно виправляти свої виховні помилки, а для початку необхідно їх просто побачити, зізнатися собі, що «яроблю щось не так, як потрібно». До помилок виховного характеру відносять:

14:17 27.05.2018

Поради до іспиту

1. Уникайте паніки. Нервуватися перед іспитом – це природно, але панікувати – непродуктивно, тому що ви не зможете мислити чітко.

14:16 27.05.2018

Поради батькам

В родинах де є першокласник, з першого вересня починається нове життя, навіть якщо до школи іде друга або третя дитина. Від першого року навчання багато чого залежить, і треба зробити все від нас залежне, щоб цей рік став добрим стартом для подальшого навчання! Це велика радість і разом с цим велика відповідальність – бути батьками першокласника. Як допомогти маленькому учню, не виконувати за нього всю роботу, а допомогти? В перші дні ваша увага дуже важливі для дитини.

14:15 27.05.2018

Як пройти іспит

1. Шукайте допомоги: запитайте у вашого викладача або репетитора, як найефективніше підготуватися до іспиту і як поводитися на ньому.

14:15 27.05.2018

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора